Financiële planning is in het kort: een financiële foto van nu een een film van jouw financiële toekomst. Het doel van het financieel plan is om de eerste stap te zetten naar jouw financiële rust. Financiële rust betekent een leven zonder je zorgen te hoeven maken over geld.
Geldkeuzes zijn zelden puur rationeel. Emoties beïnvloeden elke beslissing die we nemen. Ik begrijp dit. Ik help je helderheid te krijgen in jouw financiële doelen en biedt begeleiding om emotioneel geladen keuzes om te zetten in weloverwogen acties. Samen werken we aan financiële gemoedsrust.
Ik geloof dat een krachtige toekomst begint met een duidelijke financiële foto. Mijn doel is simpel: jou voorzien van het heldere inzicht dat nodig is om weloverwogen keuzes te maken en financiële rust te bereiken. Ik maak hierbij gebruik van geavanceerde planningssoftware. Laat mij je helpen om jouw financiële toekomst met vertrouwen tegemoet te gaan.
Ik geloof in absolute eerlijkheid als het om jouw financiële toekomst gaat. Mijn diepgaande analyse onthult de feitelijke waarheid over jouw financiële situatie, zelfs als dat betekent dat er moeilijke keuzes moeten worden gemaakt. Ik ben er om je te begeleiden met helderheid en integriteit, en zo samen te werken aan een solide financiële basis voor de lange termijn
Mijn bewezen 8 stappenplan is jouw route naar succes. Van inzicht in je huidige financiële situatie tot het creëren van een strategie op maat. We begeleiden je stap voor stap om met vertrouwen en focus je doelen te bereiken. Nu is het moment om in actie te komen en jouw financiële rust te verzekeren.
Wat kan je verwachten als je start aan een financiële planning bij Oosterman Financieel Advies? De traject omvat de volgende onderdelen:
Inzicht in je huidige situatie: We beginnen met een diepgaande analyse van je financiën om een duidelijk beeld te krijgen van waar je staat.
Doelen en Dromen: ik luister naar jouw doelen en dromen, zowel op korte als lange termijn, en we creëren samen een plan om deze te verwezenlijken.
Budgettering en cashflow management: Ik help je bij het opstellen van een realistisch budget en biedt strategieën om je inkomsten en uitgaven in balans te houden.
Risicobeheer: Ik evalueer jouw verzekeringsbehoeften om ervoor te zorgen dat je financiële toekomst beschermd is tegen onverwachte gebeurtenissen.
Beleggingsstrategie: We ontwikkelen samen een beleggingsstrategie die past bij jouw doelen en risicobereidheid, om je vermogen gestaag te laten groeien.
Pensioenplanning: Ik help je om je pensioendoelen te bepalen en een plan op te stellen om een comfortabele toekomst te garanderen.
Belastingoptimalisatie: We identificeren kansen om je belastingen te minimaliseren en je financiële situatie te optimaliseren.
Estate Planning: We kijken naar het grotere geheel en zorgen ervoor dat jouw nalatenschap volgens jouw wensen wordt geregeld.
Huwelijksvermogensrecht analyse: We bieden inzicht in de financiële aspecten van huwelijksvermogensrecht om ervoor te zorgen dat je goed geïnformeerde beslissingen kunt nemen.
Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. De financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veelgestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.
Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies.
Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.
Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG.
Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.
Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’.
Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op.
Stuur een mail naar
info@oosterman-fa.nl
Mail: info@oosterman-fa.nl
Tel: 0619577918
Documenten
© Copyrights
Ma t/m Vr
08:00 – 18:00
Za
08:00 - 12:00
Zo
gesloten
Afspraken op avonden of andere tijdstippen buiten de vaste openingstijden kunnen in overleg gemaakt worden