Het adviestraject

Elk adviestraject is bij mij hetzelfde. Of je nu komt voor een hypotheek, een financiele planning of verzekeringen. Ik volg in ieder traject dezelfde stappen. Dat houdt het voor jou als klant overzichtelijk. Ik leg de verschillende stappen hieronder uit:

Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek is het eerste gesprek dat ik voer met mijn klanten. Dit gesprek is bedoeld om jou te leren kennen. En jij leert mij kennen. In het gesprek gaat het over het algemeen niet tot weinig over financiële producten. Financieel advies moet in mijn ogen namelijk over jou gaan en niet over het product. Tijdens het kennismakingsgesprek leg ik ook het vervolgtraject uit.

Inventarisatiefase

Na de kennismakingsgesprek heb ik informatie nodig. Deze informatie heb ik nodig om een financieel plan te maken. Ik doe mijn uiterste best om het aantal documenten zo beperkt mogelijk te houden zodat je niet uren bezig bent met het opzoeken van gegevens. Een mooie manier is de Ockto app waarmee binnen 5 minuten nagenoeg alle informatie aangeleverd kan worden. Ik maak hier ook gebruik van.

Analyse

Als ik alle informatie heb gekregen die nodig is om een passend advies te kunnen geven volgt de analyse. Ik werk een plan uit en kom tot een advies. Dat kan een specifiek product zijn, maar het kan ook dat er een actie vanuit jou wordt geadviseerd om veranderingen door te voeren in de huidige financiën. Dit advies presenteer ik vervolgens in een adviesgesprek.

Adviesgesprek

In het adviesgesprek presenteer ik het advies dat ik geef. Ik leg uit wat het advies is en hoe dit advies tot stand is gekomen. Ik bespreek ook alle vervolgstappen die genomen moeten worden na het adviesgesprek. Een advies betekend niet dat je dit ook altijd maar lukraak over moet nemen. Je kan altijd afwijken van het advies dat ik geef. Ik bespreek dan de gevolgen van deze afwijkende keuze.

Aanvraag offerte

Als er een product is geadviseerd, en je hebt besloten dit product af te nemen, dan vraag ik de offerte(s) voor jou aan. Ik bemiddel met de gekozen partij en zorg dat alles afgewikkeld wordt. Soms komt er geen concreet product uit het advies (bijvoorbeeld bij een financiële planning). Dan wordt deze stap overgeslagen.

Nazorg

Na het adviestraject blijf ik contact met jou houden om te monitoren of alles nog naar wens verloopt. Dat doe ik jaarlijks. Je krijgt, indien gewenst, ook jaarlijks een persoonlijk financieel rapport van mij met een update van de situatie.  Ook krijg je doorlopend toegang tot de online kluis waarin alle financiën schematisch weergegeven worden. Zo houd jij op ieder gewenst moment inzicht in jouw financiële toekomst.

Kan ik jou ergens mee helpen? Neem vrijblijvend contact op

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. De financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veelgestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een
energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling)
overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

  • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
  • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
  • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Adres

Oosteindseweg 22a
2661 ED Bergschenhoek

Contact

© Copyrights

Openingstijden

Ma t/m Vr
08:00 – 18:00

Za
08:00 - 12:00

Zo
gesloten

Afspraken op avonden of andere tijdstippen buiten de vaste openingstijden kunnen in overleg gemaakt worden