Mijn diensten
Lindenhaeghe LR 2405105418
Mijn diensten

Tijdens het traject heb ik drie verschillende rollen.  De volgorde van deze rollen vind ik erg belangrijk. De volgorde van deze rollen zorgt er namelijk voor dat een af te sluiten financieel product aansluit bij jouw wensen en doelstellingen. Soms heb je namelijk helemaal geen financieel product nodig (of je hebt zelfs minder financiële producten nodig).

Als je de rollen van onder naar boven leest kom je uit op traditioneel financieel advies. Dan sluiten jouw wensen en doelstellingen aan bij het financieel product dat ik voor jou afsluit. Dit is vooral goed voor de verkoper van het product.

Ik geloof daarom in deze volgorde omdat het traject dan om jou draait, en niet over het product. 

1. Lifestyle planner
De eerste rol die ik heb voor jou is die van lifestyle planner. Als lifestyle planner houd ik mij vooral bezig met jouw persoonlijke situatie. Waar staan jullie nu? Waar komen jullie vandaan? En waar willen jullie heen? Welke wensen hebben jullie rondom jullie vrije tijd, wonen, relaties etc.? Als je jouw levensstijl gaat plannen is het vooral belangrijk om doelen te formuleren. Waar heb je nu en in de toekomst geld voor nodig?

2. Financieel planner
Als financieel planner ga ik aan de slag met de cijfers. Ik voer eerst alle huidige financiële middelen en producten op in mijn planningssysteem. De uitkomst analyseer ik om te bepalen of de wensen en doelen die je hebt ook haalbaar zijn. Ik help jou met mijn 8 stappenplan om deze wensen en doelen te kunnen behalen en werk samen met jou aan een plan om dit ook daadwerkelijk te realiseren. 

3. Financieel adviseur
Mijn laatste (en minst belangrijke) rol is die van financieel advisuer. Als financieel adviseur help ik jou om het juiste financiële product te zoeken die past bij jouw wensen en strategie? We zoeken de hele markt af voor het best passende product. Wil je dat ik mee ga naar de bank of tussenpersoon? Dan doe ik dat graag. Mijn doel is om voor jou het best passende product te vinden. 

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. De financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veelgestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een
energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling)
overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

  • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
  • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
  • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen
Lindenhaeghe LR 2405105539

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Openingstijden

Ma t/m Vr
08:00 – 18:00

Za
08:00 - 12:00

Zo
gesloten

Afspraken op avonden of andere tijdstippen buiten de vaste openingstijden kunnen in overleg gemaakt worden