Woonadvies

Wanneer je overweegt een woning te kopen, begint mijn traject niet met hypotheken, maar met een diepgaande financiële analyse. Ik geloof dat inzicht in je huidige situatie cruciaal is voordat we überhaupt over woningaankoop kunnen praten.

Pas wanneer we jouw financiële foto compleet hebben, gaan we verder. Samen werken we aan mijn bewezen 8 stappenplan voor financiële rust. Jouw doelen en toekomstplannen staan centraal, zodat je elke stap met vertrouwen kunt zetten.

Bij Oosterman Financieel Advies is het niet alleen mijn doel om je te adviseren over woningaankoop, maar om je te begeleiden bij elke stap van je woonreis. Ik bied een objectieve blik op kopen versus huren, zodat je de juiste beslissing voor jouw financiële welzijn kunt nemen.

Mijn aanpak is gebaseerd op open communicatie, eerlijkheid en het delen van kennis. Ik sta klaar om jou te helpen bij het nemen van beslissingen die jouw financiële toekomst versterken en je dichter bij je ideale woonomgeving brengen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over jouw financiële situatie. 

Na het nauwkeurige financiële plan, begeleid ik je ook bij het onderbrengen van jouw hypotheek bij de geldverstrekker van jouw keuze. Ook bij de keuze voor huur zal ik jou zoveel mogelijk begeleiden bij de zoektocht naar een passende huurwoning. Jouw financiële welzijn is mijn prioriteit, van begin tot eind.

Laten we samen aan de slag gaan en jouw woonreis tot een succes maken. Neem contact op om te ontdekken hoe mijn persoonlijke aanpak jou kan ondersteunen.

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. De financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veelgestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een
energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling)
overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

  • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
  • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
  • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Contact

© Copyrights

Openingstijden

Ma t/m Vr
08:00 – 18:00

Za
08:00 - 12:00

Zo
gesloten

Afspraken op avonden of andere tijdstippen buiten de vaste openingstijden kunnen in overleg gemaakt worden